Dyt. Sümeyye Soybakıcı
Köşe Yazarı
Dyt. Sümeyye Soybakıcı
 

DÜŞÜK KARBONHİDRATLI BESLENDİĞİMİZDE NELER OLUYOR?

     Sizlerde çevrenizdeki insanlardan ekmeği makarnayı kestim artık  pilav yemiyorum, karbonhidratı hayatımdan çıkarttım sözlerine denk  geliyorsunuzdur.  Kendi kendine diyet yapmaya çalışan kişilerde en çok bunu görüyorum.  Öncelikle belirtmeliyim ki kan şekeri seviyemizin ve sıvı dengemizin korunmasında vücudumuza yeterli karbonhidrat almamız önemlidir.       Beynimizin günde 100 gram glikoza ihtiyacı vardır ve diğer dokularımızda da 50 gram kadar kullanılırlar. Günde 100 gramın altındaki değerlerde başlangıçta ketozis beklenir.      Peki kendi kendine düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı diyet yapanlar, diyeti bırakınca nelerle karşılaşacağını biliyor mu?     Öncelikle diyeti bırakınca vücudun su dengesinde ani değişimler olacaktır.  Tükettikleri karbonhidrat miktarını arttırabilirler bu da vücutta ortalama dört kilogramlık ödem sıvısı artışını içerir.  Tekrar beslenme durumunda, karbonhidrat alımı arttığında glikojen ve su aniden toplanarak hızlı kilo alımına neden olacaktır.  Bu değişimler karbonhidrat ve enerji alımını yavaş yavaş artırarak önlenebilir.  Tükettiğimiz karbonhidrat kaynakları önemlidir.  Sağlıklı günler.                                                                                                                      
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2024 - Pazartesi
Dyt. Sümeyye Soybakıcı

DÜŞÜK KARBONHİDRATLI BESLENDİĞİMİZDE NELER OLUYOR?

 
   Sizlerde çevrenizdeki insanlardan ekmeği makarnayı kestim artık 
pilav yemiyorum, karbonhidratı hayatımdan çıkarttım sözlerine denk 
geliyorsunuzdur. 

Kendi kendine diyet yapmaya çalışan kişilerde en çok bunu görüyorum.

 Öncelikle belirtmeliyim ki kan şekeri seviyemizin ve sıvı dengemizin korunmasında vücudumuza yeterli karbonhidrat almamız önemlidir.  

    Beynimizin günde 100 gram glikoza ihtiyacı vardır ve diğer dokularımızda da 50 gram kadar kullanılırlar. Günde 100 gramın altındaki değerlerde başlangıçta ketozis beklenir. 

    Peki kendi kendine düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı diyet yapanlar, diyeti bırakınca nelerle karşılaşacağını biliyor mu? 

   Öncelikle diyeti bırakınca vücudun su dengesinde ani değişimler olacaktır.

 Tükettikleri karbonhidrat miktarını arttırabilirler bu da vücutta ortalama dört kilogramlık ödem sıvısı artışını içerir. 

Tekrar beslenme durumunda, karbonhidrat alımı arttığında glikojen ve su aniden toplanarak hızlı kilo alımına neden olacaktır.

 Bu değişimler karbonhidrat ve enerji alımını yavaş yavaş artırarak önlenebilir. 

Tükettiğimiz karbonhidrat kaynakları önemlidir. 

Sağlıklı günler. 
                                                                                                                    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.