Bulimia nervoza hastaları tıkınırcasına yeme nöbetleri geçirir ve bu nöbetlerden sonra uygunsuz telafi edici davranışlarda bulunurlar.
Bu uygunsuz telafi edici davranışlar kendilerini kusmaya zorlama, müshil veya diüretik kullanımı olabilir.
Bununla birlikte kişiler sıkı bir diyet uygulayabilir, tıkınırcasına yeme nöbetlerinden sonra aşırı egzersiz yapabilirler.
Bu telafi edici davranışlar tıkınırcasına yeme nedeniyle suçluluk duygusundan kaynaklanır.
Bu kişilerin vücut şekilleri ve kiloları konusunda yüksek endişeleri vardır.
Vücudun nasıl görünmesi gerektiğiyle ilgili sosyal algı, modern çağın vücut imajı kavramı veya insanların mesleği (modeller, balerinler) bulimia nervoza üzerinde etkili olabilir çünkü vücut imajları ve şekilleri konusunda yüksek endişeleri vardır.
Bulimia nervoza hastaları genellikle anoreksiya nervoza hastaları kadar zayıf olmazlar.
Genellikle vücut imajları veya vücut kitle indeksleri normaldir.
Bulimia nervoza hastaları tıkınırcasına yeme ve kusma dönemleri nedeniyle genellikle diğer insanlarla sosyalleşmekte zorluk çekerler.
Bu yüzden bu insanlar kendilerini izole eder ve yalnız kalmayı tercih ederler. Çünkü diğer insanların hastalıklarını öğrenmesinden ve onaylamamasından korkarlar.
Bulimia nervoza hastaları ayrıca kendilerine zarar verebilir veya hatta intihar edebilirler. Kişiliklerinde ve ruh hallerinde değişiklikler olabilir.
Kaygı veya depresyon yaşayabilirler. Hastalıkları nedeniyle kendilerinden nefret edebilir, iğrenebilir ve suçluluk duyabilirler.
Bu hastalar ayrıca beyinlerine, ağızlarına, boğazlarına, kalplerine, bağırsaklarına, midelerine, hormonlarına, böbreklerine ve kaslarına yeme bozuklukları nedeniyle zarar verirler.
Bulimia nervoza, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), aile temelli tedavi, kişilerarası psikoterapi, ilaçlar, beslenme eğitimi ile tedavi edilebilir.
Bilişsel terapi: İnsanların normal yeme alışkanlıklarına geri dönmelerine ve sağlıksız davranışlardan uzak durmalarına ve daha düzenli sağlıklı bir diyete kavuşmalarına yardımcı olur.