Yazar İnes kahya
Köşe Yazarı
Yazar İnes kahya
 

Tunus'tan Türkiye'ye...

Hayatımda yaşadığım en güzel deneyim.  Hikaye benim çocukluğumda başladı . Çünkü içimde hep bu ülkeye karşı büyük bir sevgi vardı. Bir kış gecesi babama atalarımın tarihini sordum. Bana büyük dedelerimin Osmanlı İmparatorluğu'nun Ruslara karşı savaşına katıldığını söyledi.  Araştırdım..okudum..ve  sonunda bu güzel gerçeğe ulaştım.. Türkiye'deki Kastamonu dağlarının yükseklerinde sakinlerinin iki bayrak altında tek yürek yaşadığı küçük şirin bir köy var. Türk bayrağı ve Tunus bayrağı... TUNUSLAR köyü. Kuruluşu bir buçuk asırdan fazla bir geçmişe dayanmaktadır. Yaklaşık 3000 kişinin yaşadığı bir yer. 1853' te Tunus Bey'i Sultan 1. Abdülmecid'in isteği üzerine Osmanlı ordusunun Rus İmparatorluğu ordusunu püskürtmesine yardım etmek için 15.000 Tunus'lu asker gönderdi. Tunuslu askerler savaşta başarılı oldular ancak çoğu vatanlarına dönemediler. Bazı askerler dönüş yolunu kaybederek dağlardan ve karlı yollardan geçip  Kastamonu'ya ulaştılar . Geri dönemeyince de hayatlarını  TUNUSLAR köyü adını verdikleri bir köy kurarak yaşamaya başladılar.  Kökenimizi kanıtlayamasak da belki de geliş amacım atalarimdan geriye kalan o mirası görebilme arzusuydu.  
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2024 - Çarşamba
Yazar İnes kahya

Tunus'tan Türkiye'ye...

Hayatımda yaşadığım en güzel deneyim.  Hikaye benim çocukluğumda başladı .

Çünkü içimde hep bu ülkeye karşı büyük bir sevgi vardı.

Bir kış gecesi babama atalarımın tarihini sordum. Bana büyük dedelerimin Osmanlı İmparatorluğu'nun Ruslara karşı savaşına katıldığını söyledi.

 Araştırdım..okudum..ve  sonunda bu güzel gerçeğe ulaştım..

Türkiye'deki Kastamonu dağlarının yükseklerinde sakinlerinin iki bayrak altında tek yürek yaşadığı küçük şirin bir köy var.

Türk bayrağı ve Tunus bayrağı... TUNUSLAR köyü.

Kuruluşu bir buçuk asırdan fazla bir geçmişe dayanmaktadır. Yaklaşık 3000 kişinin yaşadığı bir yer.

1853' te Tunus Bey'i Sultan 1. Abdülmecid'in isteği üzerine Osmanlı ordusunun Rus İmparatorluğu ordusunu püskürtmesine yardım etmek için 15.000 Tunus'lu asker gönderdi.

Tunuslu askerler savaşta başarılı oldular ancak çoğu vatanlarına dönemediler.

Bazı askerler dönüş yolunu kaybederek dağlardan ve karlı yollardan geçip  Kastamonu'ya ulaştılar .
Geri dönemeyince de hayatlarını  TUNUSLAR köyü adını verdikleri bir köy kurarak yaşamaya başladılar. 

Kökenimizi kanıtlayamasak da belki de geliş amacım atalarimdan geriye kalan o mirası görebilme arzusuydu.
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nazlı Aslan
(18.12.2024 16:44 - #547)
Mükemmellll
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sondakikagazetem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.